maandag, 29. augustus 2011 - 11:10

Aanhouding in cold case zaak door DNA-match

Rotterdam

De politie heeft dinsdag een 41-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het plegen van een woningoverval in 2005.

Op 12 februari 2005 werd er aangebeld bij een woning aan de Charloisse Hoofd. De dochter van het gezin opende de deur. Twee mannen drongen direct de woning binnen en schopten het meisje. Vervolgens werden zowel de dochter als de moeder bedreigd met een vuurwapen.

De daders doorzochten de woning. Op dat moment kwam de zoon
binnenlopen. Hij ging de man met het vuurwapen te lijf. Tijdens de worsteling die daarna ontstond schoot de overvaller meerdere malen gericht op de zoon, een kogel bleef in een zak van zijn kleding steken. De daders gingen
ervandoor met verschillende sieraden en een mobiele telefoon.

Een politieonderzoek leverde destijds onvoldoende aanwijzingen op, om te kunnen achterhalen wie er verantwoordelijk waren voor deze brute overval. Wel werd er DNA materiaal veiliggesteld en opgenomen in de DNA-databank.

Begin 2011 kreeg het NFI de melding dat er een match gevonden was met het veiliggestelde DNA. Het kwam overeen met DNA-materiaal dat iemand had moeten afstaan in het kader van de wet ‘DNA-onderzoek bij veroordeelden’.

Naar aanleiding van deze informatie werd het onderzoek heropend door het Cold Case Team van de politie Rotterdam-Rijnmond. Dit onderzoek leidde naar de 41-jarige Haagse verdachte. Hij is dinsdag aangehouden in Alphen aan de Rijn. Hij zat op dat moment gedetineerd voor een ander strafbaar feit. De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris, die hem in bewaring heeft gesteld.
Provincie:
Tag(s):