dinsdag, 26. juli 2011 - 12:47

Aanhouding in onderzoek brandstichting in Eemland

Baarn

De politie heeft maandag een 21-jarige man uit Baarn aangehouden die tijdens zijn vlucht voor de politie zijn fiets had achtergelaten. De man sloeg op woensdag 20 juli op de vlucht na het zien van de dienders.

In het kader van het verscherpte toezicht op rietenkapwoningen in Soest, Baarn, Amersfoort, Leusden en Hoevelaken zagen surveillerende agenten, in de nacht van dinsdag 19 juli op woensdag 20 juli, op de Amsterdamsestraatweg in Baarn een man fietsen die bij het waarnemen van de politiewagen direct wegvluchtte. Bij het onderzoek in de omgeving volgde de aanhouding van een man die bij nader inzien niet de gezochte man bleek te zijn.

De gezochte man was weggerend en had zijn fiets op straat achtergelaten. Aan de hand van de fiets kon de politie de man achterhalen. De fiets en het achtergelaten materiaal gaven voldoende aanleiding voor de politie om de man maandag aan te houden. De man is ingesloten voor verhoor.

De politie zet het onderzoek naar de branden voort en roept de inwoners op nog steeds alert te blijven en bij een verdachte situatie en/of een verdacht persoon direct te bellen met het alarmnummer 1-1-2.
Provincie:
Tag(s):