vrijdag, 22. april 2011 - 13:27 Update: 08-07-2014 0:31

Aanhouding in onderzoek naar fakeprofielen datingsite

Druten

Naar aanleiding van een aangifte van smaadschrift in februari dit jaar is de politie met een onderzoek gestart. ‘In dit rechercheonderzoek werd woensdag een 45-jarige inwoner van de gemeente Vlagtwedde aangehouden’, meldt de politie.

Profielen datingsite
Een 50-jarige inwoner van Druten werd door bezoekers van een datingsite begin dit jaar geattendeerd op meerdere aangemaakte profielen. De man zelf had deze niet aangemaakt en deed vervolgens aangifte van smaadschrift.

In deze profielen zouden niet alleen onwaarheden staan, ook zou de informatie naar hem als persoon herleidbaar zijn. De Drutenaar voelde zich in zijn goede naam en eer aangetast.

Onderzoek leidt naar verdachte
De Districtsrecherche deed onderzoek naar de fakeprofielen, dit bleken er uiteindelijk meer dan 20 te zijn; deze profielen zijn inmiddels van internet verwijderd. In het onderzoek werd al gauw duidelijk dat de dader gezocht moest worden in de directe omgeving van de aangever.

Relationele sfeer
Woensdag werd een 45-jarige verdachte uitgenodigd op het politiebureau. Hij is daar aangehouden en verhoord. De man heeft een bekennende verklaring afgelegd. De oorzaak ligt in de relationele sfeer. Proces-verbaal tegen hem wordt opgemaakt.
Categorie:
Tag(s):