woensdag, 22. juni 2011 - 19:58

Aanhouding in onderzoek naar straatroven

Groningen

Het Roofcoördinatieteam van de Regiopolitie Groningen heeft woensdagmiddag in een woning in Warffum een 24-jarige man uit Groningen aangehouden. De 24-jarige Groninger wordt ervan verdacht in ieder geval twee gewapende straatroven te hebben gepleegd.

Op 3 februari werd een 30-jarige inwoner van Groningen bij een tunneltje op de Lodewijkstraat beroofd. Op 7 april werd in een steegje nabij de Reitemakersrijge in Groningen een 22-jarige man uit Groningen beroofd. Deze beide slachtoffers werden van achteren vastgepakt door twee mannen. Onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp moesten de slachtoffers geld, portemonnees en telefoons afstaan.

De 24-jarige verdachte werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Hij zal de komende dagen over de straatroven worden gehoord. Het onderzoek naar deze zaak wordt door het roofcoördinatieteam voortgezet.

Eerdere aanhoudingen

In verband met deze straatroven werden op dinsdag 7 juni jl. zijn 27-jarige broer uit Scheemda en een 25-jarige vrouw uit Groningen door de politie aangehouden. Hierbij werd een niet van echt te onderscheiden vuurwapen in beslaggenomen. De 27-jarige man wordt ervan verdacht tussen februari en mei vier straatroven te hebben gepleegd. De vrouw wordt verdacht van het delen in de buit en het doorverkopen van gestolen goederen. De 27-jarige broer zit nog vast. De politie denkt met de aanhouding van beide broers een aantal straatroven in Groningen te hebben opgelost.
Provincie:
Tag(s):