dinsdag, 1. november 2011 - 21:08

Aanhouding in vermissingszaak Laurens Fritz

Herkenbosch

In Herkenbosch is dinsdagochtend een 47-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Laurens Frits. De man wordt verdacht van moord c.q. doodslag dan wel opzettelijke vrijheidsberoving, zo meldt de politie Limburg-Noord.

De politie heeft Laurens Fritz nog niet aangetroffen maar houdt er wel ernstig rekening mee dat de sinds begin september vermiste militair door een misdrijf om het leven is gekomen. Het onderzoek heeft aanwijzingen in die richting opgeleverd.

In het kader van het lopende onderzoek naar de vermissing van Fritz vinden er dinsdag 1 november en woensdag 2 november verschillende doorzoekingen plaats in drie verschillende woningen op park Reewoude in Herkenbosch. Het gaat om de in aanbouw zijnde woning van Laurens Fritz, de woning van de verdachte en de voormalige woning van de verdachte. In deze voormalige woning wonen inmiddels weer andere bewoners. De politie zal onder andere een sporenonderzoek instellen in deze drie woningen om meer informatie te verkrijgen over de vermissing van Fritz. Het onderzoek wordt door de politie voortgezet met ongeveer 20 personen.

De 30-jarige militair Laurens Fritz uit het Duitse Elmpt wordt sinds vrijdag 9 september vermist. De auto van de man werd een dag later teruggevonden op een parkeerplaats in wandelgebied De Meinweg. Bij dat natuurgebied ligt ook het bungalowpark Reewoude waar Fritz een woning aan het verbouwen was.
Provincie:
Tag(s):