zondag, 5. juni 2011 - 9:43

Aanhouding na vondst dode man bij Tilburgse woning

Tilburg

De politie is zondagochtend een onderzoek gestart nadat bij een woning aan de Hesperenstraat in Tilburg het stoffelijk overschot van een onbekende man werd gevonden.

Update zondag 18.00 uur
De identiteit van de dode man die zondagmorgen 5 juni 2011 werd gevonden bij een woning aan de Hesperenstraat, is bekend. Het gaat om een 20-jarige Tilburger. Zijn naaste familie is ingelicht.

De Tilburger werd tegen 00.15 uur aangetroffen waarna de politie een rechercheonderzoek startte. Forensisch rechercheurs begonnen direct met technisch onderzoek en zijn daarmee zondag de hele dag bezig geweest.
De 42-jarige bewoner van de woning is aangehouden in verband met de zaak. Hij is ingesloten op het bureau. Tijdens een zoeking in zijn woning werd een kleine hennepkwekerij aangetroffen.

De toedracht van de omstandigheden die hebben geleid tot de dood van de 20-jarige Tilburger, zijn onderwerp van onderzoek. Ook over de doodsoorzaak van de man is nog geen duidelijkheid; later deze week volgt een sectie.

Eerdere berichtgeving
'Het lichaam van de dode man werd rond 00.15 uur aangetroffen', meldt een woordvoerder van de politie zondag.

Aanhouding
Een 42-jarige Tilburger werd in verband met de zaak aangehouden en is ingesloten op het bureau.

Forensisch rechercheurs hebben technisch onderzoek verricht in en rondom de woning die met zwarte schotten is afgezet. Ook zijn er enkele mensen gehoord.
Provincie:
Tag(s):