donderdag, 20. januari 2011 - 22:25

Aanhouding van 11 dealers

Zierikzee

Vanaf medio september 2010 tot heden is er een opsporingsonderzoek opgestart inzake drugsgebruik/-handel op Schouwen-Duiveland, hoofdzakelijk Zierikzee en omgeving.

Dit betrof de handel in met name speed (amfetamine) en cocaïne, maar ook wiet en MDMA /XTC pillen. Al snel bleek dat het gebruik op Schouwen-Duiveland zich verder uitstrekte, tot de omgeving Middelharnis (Zuid Holland).

Inmiddels zijn er ongeveer 200 gebruikers in beeld gebracht en zijn 11 dealers aangehouden en zijn er 50 getuigen/klanten gehoord. De dealers werden aangehouden in Zierikzee, Zonnemaire, Middelharnis en Stad aan 't Haringvliet.

Er zijn diverse huiszoekingen verricht, waarbij in totaal voor meer dan een kilo drugs is in beslag genomen. Tevens zijn er wapens in beslag genomen. Ook zijn er waardevolle goederen in beslag genomen, waaronder motorvoertuigen en een boot ten behoeve van het wederrechtelijk verkregen voordeel. Deels is hierop conservatoir beslag gelegd en is bij twee dealers een strafrechtelijk financieel onderzoek opgestart (SFO).

Het onderzoek is in de eindfase, maar enkele aanhoudingen zullen nog plaatsvinden.

Een aantal dealers zit in hechtenis in afwachting van hun proces.
Provincie:
Tag(s):