donderdag, 6. oktober 2011 - 15:51

Aanhoudingen door marechaussee na achtervolging in Venlo

Venlo

De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen nacht in Venlo, na een wilde achtervolging, twee inzittenden van een personenauto aangehouden. De twee worden verdacht van betrokkenheid bij autodiefstal.

Een patrouille van de marechaussee was vannacht op de Keulse Barrière in Venlo bezig met een controle in het kader van het Mobiel Toezicht Veiligheid. De marechaussee wilde omstreeks 01.00 uur een personenauto aan de kant zetten omdat het vermoeden bestond dat het hier ging om een gestolen auto.

Nadat de marechaussee met optische signalen de bestuurder tot stoppen probeerde te bewegen, onttrok deze zich aan de controle door met hoge snelheid weg te rijden in de richting van het centrum van Venlo. De marechaussee zette daarop de achtervolging in. Daarbij werden snelheden bereikt tot 130 kilometer per uur binnen de bebouwde kom.

Op de Tegelseweg verloor de bestuurder de controle over het stuur. De auto raakte daarbij in een slip en kwam tot stilstand tegen een verkeerslicht. Daarbij ontstond overigens alleen materiële schade.

De twee inzittenden, een 22-jarige man uit Roermond en een 21—jarige man uit Herten, zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij autodiefstal. De bestuurder wordt naast diefstal verdacht van verkeersgevaarlijk gedrag. Omdat de bijrijder er na het ongeval te voet van door wilde gaan, wordt hij tevens verdacht van het verlaten van een plaats van ongeval.

De verdachten zijn meegenomen naar de brigade van de marechaussee in Venlo, waar het onderzoek tegen hen wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):