dinsdag, 15. november 2011 - 10:33

Aanhoudingen en ruim 100 kilo drugs in beslag genomen

Den Haag

Een arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft vorige week in de nacht van woensdag op donderdag drie mannen en een vrouw aangehouden bij en in een woning in Den Haag. Bij de aanhoudingen werd ruim 100 kilo cocaïne met een straatwaarde van ruim 3 miljoen euro in beslag genomen.

Uit een onderzoek van de bovenregionale recherche Rotterdam-Rijnmond bleek dat een aantal mensen van plan was om een woning in Den Haag te overvallen, met als doel daar mogelijk aanwezige verdovende middelen te stelen. Het arrestatieteam greep in toen twee mannen, een 39-jarige Rotterdammer en een 27-jarige man uit Capelle aan den IJssel, in de buurt van de woning in Den Haag waren. De twee werden aangehouden op verdenking van voorbereidingshandelingen voor het plegen van een overval.

In de woning werd vervolgens wel ruim 100 kilo cocaïne gevonden. De bewoners, een 54-jarige man en een 51-jarige vrouw, zijn aangehouden op verdenking van het voorhanden hebben van verdovende middelen.

De drie mannen worden dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De vrouw werd vrijdag door de RC op vrije voeten gesteld. Ze blijft verdachte. Het onderzoek wordt voortgezet. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):