donderdag, 4. augustus 2011 - 15:12

Aanhoudingen in onderzoek naar corruptie bij onderwijsorganisatie Rotterdam

Rotterdam

Onder leiding van het Openbaar Ministerie heeft De Bovenregionale Recherche Zuid-West woensdag een inval gedaan bij twee bedrijven in Soest, die advieswerkzaamheden verrichten voor de Rotterdamse onderwijsorganisatie Stichting BOOR.

Daarbij zijn een 45-jarige man en een 42-jarige vrouw uit Soest aangehouden. Zij worden er onder andere van verdacht een medewerker van de Stichting BOOR te hebben omgekocht. Ook zijn delen van de administratie van de bedrijven in beslag genomen.

De BR ZW is bezig met een onderzoek naar mogelijke ambtelijke corruptie en valsheid in geschrifte door een medewerker van de Stichting BOOR. Dat zou verband houden met ontduiking van de regels die er zijn met betrekking tot de aanbesteding van bouwwerkzaamheden voor scholen.

Op 11 juli zijn in dat onderzoek diverse administratieve bescheiden van Stichting BOOR en Prosco in beslag genomen en is de woning van de medewerker van Stichting BOOR doorzocht. De Stichting BOOR is de organisatie die in Rotterdam het openbaar onderwijs verzorgt. Prosco is de organisatie die voor BOOR de administratie doet.

Het onderzoek van de BR ZW leidde woensdag tot de doorzoekingen en de aanhouding van de twee verdachten. Het onderzoek wordt de komende tijd voortgezet.
Provincie:
Tag(s):