zondag, 3. april 2011 - 18:36

Aanhoudingen met geweld

Nijmegen

Zaterdagavond en nacht waren broeierig, niet alleen qua temperatuur maar ook qua temperament. In en rond Nijmegen hield de politie meerdere personen aan die zich verzetten of geweld gebruikten.

Twee agenten raakten zelfs gewond. Verdachten werden ingesloten, vele onder invloed van alcohol of drugs. Meer aanhoudingen zijn verricht in de nacht van zaterdag op zondag, in dit bericht enkele opvallende vermeld.

Een 31-jarige man uit Nijmegen werd ingesloten omdat hij rond middernacht zijn ex-vriendin had bedreigd en vernielingen had gepleegd. Bij zijn aanhouding in de wijk Dukenburg verzette hij zich hevig. Agenten waren genoodzaakt de man onder controle te krijgen door geweld te gebruiken en hem uiteindelijk te boeien.

Surveillerende agenten zagen toen zij over het Takenhofplein in Nijmegen reden, een auto met hoge snelheid door rood licht rijden. Zij zetten de achtervolging in en wilden de bestuurder, die overig verkeer met zijn rijgedrag in gevaar bracht, aan de kant zetten. De man negeerde elke vorm van stoptekens maar zette na een korte achtervolging ineens de auto op een stoep voor een flat in Zwanenveld stil. De agenten wisten een uur na middernacht de man staande te houden waarna de man losbarstte in bedreigingen en geweld tegen de agenten, die inmiddels van andere agenten versterking kregen. Er ontstond een worsteling waarbij twee agenten gewond raakten. Uiteindelijk kregen de agenten de man in bedwang. De man is 31 jaar en komt uit Beek (Ubbergen).

Een 20-jarige man uit Arnhem was betrokken bij een vechtpartij waar de politie voor werd ingeschakeld. Buiten op straat werd rond drie uur in de nacht bij een uitgaansgelegenheid de ruzie gemeld. Agenten wisten de vechters uit elkaar te halen maar één man, de 20-jarige man, wist van geen ophouden en bleef vechten en bedreigen. De agenten wilden de man aanhouden en daarbij pleegde de man erg veel verzet. Ook deze man was agressief maar werd uiteindelijk wel ingesloten, onder invloed van alcohol.

Een 19-jarige man uit Ewijk wist in de nacht van zaterdag op zondag rond half twee het een portier in het centrum van Nijmegen moeilijk te maken. Hij bedreigde meermalen de portier, die hem in bedwang hield tot de agenten hem kwamen helpen. De portier verklaarde dat hij door de man was mishandeld en bedreigd. De 19-jarige man probeerde lost te komen maar werd door de agenten geboeid. De man was onder invloed van alcohol en probeerde ondanks de boeien zich zoveel mogelijk te verzetten tegen zijn aanhouding. Het lukte uiteindelijk de agenten om de man in de politieauto te krijgen en hem over te brengen naar het hoofdbureau. Daar is de man ingesloten voor nader onderzoek en verhoor
Provincie:
Tag(s):