woensdag, 25. mei 2011 - 21:25

Aanhoudingen na volgen GPS-signaal gestolen I-Phone

Emmen

Dinsdagmiddag heeft de politie in Drachten zes verdachten aangehouden in verband met de diefstal van een I-Phone in Emmen.

Eerder die middag werd een 18-jarige vrouw uit Emmen, die samen met een vriendin op een terras in de Hoofdstraat zat, benaderd door twee mannen. Deze deden zich voor als doofstom en toonden de vrouwen kaartjes met daarop wat namen en een rolstoel, kennelijk met de bedoeling om ze af te leiden. Even later bleek dat de I-Phone van een van de vrouwen was verdwenen. Zij belden direct de politie.

Volgen GPS-signaal
Met de I-Phone van de inmiddels gewaarschuwde vriend van de bestolen vrouw werd de gestolen telefoon getraceerd. De gestolen telefoon gaf een GPS-signaal af en zou zich op dat moment net buiten Emmen bevinden. De aangeefster stapte met haar vriend en vriendin bij de agenten in de surveillanceauto en gingen achter het signaal aan. Dat bleek zich korte tijd later in de buurt van Beilen te bevinden en daarna gaf het een signaal vanuit de omgeving Donkerbroek. Er werd contact gezocht met een surveillanceauto van Politie Fryslân en deze kon steeds dichter bij het signaal komen.

Aanhouding
Uiteindelijk troffen de agenten omstreeks 17.15 uur op een parkeerplaats aan de Drift in Drachten, precies de plek waar het signaal vandaan kwam, twee auto’s aan. In de auto’s zaten vier mannen en twee vrouwen uit Roemenië tussen de 18 en 41 jaar. Vijf van hen wonen in Ommen; de zesde woont in Roemenië. Terwijl de agenten deze mensen aanspraken en controleerden, stopte het signaal van de gestolen telefoon. De zes zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau in Drachten.
Provincie:
Tag(s):