woensdag, 9. maart 2011 - 16:25

Aanhoudingen overval Zuidwolde na tips Opsporing Verzocht

Zuidwolde

Drie mannen en een vrouw (22, 26, 24 en 19 jaar) uit de provincie Noord-Holland zijn woensdagmorgen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval op een bed en breakfast op de Van Berumstraat in Zuidwolde.

Op dinsdag 7 december 2010 tussen 20.15 uur en 21.15 uur drongen twee gemaskerde mannen de woning binnen en bedreigden de 57-jarige eigenaar met vuurwapens. De overvallers reden met het slachtoffer in zijn auto naar de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen. Een van de overvallers pinde daar met de pinpas van het slachtoffer bij een pinautomaat een geldbedrag. Hierop reden beide overvallers met het slachtoffer terug naar zijn woning in Zuidwolde. Daar werd de 57-jarige man in een ruimte in zijn woning opgesloten. Enkele uren later werd er in Noord-Holland nogmaals geprobeerd met de pas te pinnen, maar omdat deze geblokkeerd was, slikte de automaat de pas in. De pinner droeg de hele tijd een bivakmuts, maar deed deze af nadat het opnemen van geld niet lukt.

Na rechercheonderzoek kwam de politie de vier aangehouden verdachten uit Noord-Holland op het spoor. De verdachten komen uit Wervershoof, Medemblik, Andijk en Hoogkarspel. Op dinsdag 8 maart werd in AVRO’s Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de overval. Hierbij werd het publiek gevraagd of zij de pinnende man herkenden. Hierdoor kwam het onderzoek in een stroomversnelling. Mede naar aanleiding van de tips kon de politie woensdagochtend de vier verdachten in hun woonplaats aanhouden.
Provincie:
Tag(s):