vrijdag, 1. april 2011 - 14:13

Aanhoudingen tijdens preventief fouilleeractie in Maastricht

Maastricht

Bij een preventieve fouilleringsactie in Maastricht heeft de politie donderdag in totaal ruim 400 mensen gecontroleerd en daarbij 25 wapens in beslag genomen.

De controles werden uitgevoerd op de weg, maar ook werden een aantal horecalocaties in de binnenstad van Maastricht bezocht. In totaal werden 13 mensen aangehouden voor verboden wapenbezit. Nadat deze verdachten een boete hadden betaald, werden zij weer in vrijheid gesteld.

Verder werden bij de controles 12 personen aangehouden, omdat zij nog boetes hadden openstaan. Een persoon werd aangehouden, aangezien hij gesignaleerd stond als ongewenste vreemdeling. Twee mannen van Oost-Europese afkomst liepen bij de controle tegen de lamp, omdat zij inbrekerswerktuig bij zich bleken te hebben. De recherche onderzoekt of zij in verband kunnen worden gebracht met woninginbraken in de regio. Een andere man moest een boete betalen van ruim 1000 Euro, daar hij hard- en softdrugs bij zich bleek te hebben. Aan de actie namen ruim 60 opsporingsambtenaren deel.
Provincie:
Tag(s):