woensdag, 9. november 2011 - 17:49

Aanleg nieuw asfalt in versnelling

Zoetermeer

De aanleg van extra spitsstroken om de doorstroming op de snelwegen te bevorderen zit in een stroomversnelling. Dit najaar zijn er drie belangrijke projecten voor verbreding van de wegen eerder dan gepland opgeleverd.

In totaal gaat het om ruim zestig kilometer aan nieuwe rijstroken die in 2012 opengesteld zouden worden, maar waarvan de weggebruiker nu al gebruik kan maken.

Dat heeft minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu woensdag bekendgemaakt bij de officiële opening van de spitsstrook op de A12 bij Zoetermeer.

Volgens de minister schiet het goed op met de aanleg van extra rijstroken. Dit najaar zijn zowel de spitsstroken bij de A1 ’t Gooi en de A9 Alkmaar-Uitgeest als de extra rijstrook op de A2 tussen de knooppunten Everdingen en Oudenrijn versneld in gebruik genomen.

“Een soepele samenwerking tussen Rijkswaterstaat en de aannemers, duidelijke afspraken en een efficiënte uitvoering zorgen ervoor dat er van de extra rijstroken die we in 2012 zouden aanleggen, er nu al 62 kilometer ligt”, aldus de minister.

Met de opening van de extra rijstrook op de A12 wordt de bekende flessenhals bij Zoetermeer richting Den Haag opgelost. De oplevering zorgt ervoor dat de weggebruiker op de oudste snelweg van Nederland voortaan beschikt over een aaneengesloten spitsstrook van 32 kilometer tussen Woerden en Zoetermeer. Dit levert de weggebruiker op deze drukke weg ’s morgens 5 minuten en ‘s avonds 10 minuten aan reistijdwinst op.

In totaal wordt het Nederlandse wegennet deze kabinetsperiode met ruim 800 kilometer uitgebreid. Dit jaar komt de teller uit op 289 kilometer aan extra asfalt. Een goed resultaat, vindt de minister. ‘Voor de vitaliteit van de economie is het van wezenlijk belang dat we de bereikbaarheid verbeteren. We laten zien dat het ons menens is.”
Provincie:
Tag(s):