woensdag, 16. februari 2011 - 21:42

Aanpassing verlichting gemeentehuis Emmen

Emmen

De gemeente Emmen heeft een onderzoek uitgevoerd naar de verlichting in het gemeentehuis. Uit het onderzoek is gebleken dat er op sommige plekken onnodig licht brandt. Dit wordt de komende periode aangepast.

Naar aanleiding van opmerkingen over de hoeveelheid verlichting in het
gemeentehuis in de avonduren, ’s nachts en in het weekend is er een onderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek leidt tot een aantal aanpassingen.

In de gangen en op de afdelingen blijft ’s avonds, ’s nachts en in het weekend alleen de noodverlichting branden. Deze verlichting zorgt er voor dat vluchtmogelijkheden en brandblussers goed herkend kunnen worden. Deze noodzakelijke verlichting blijft van buitenaf zichtbaar. Ook bij vergaderingen in de avonduren brandt er licht. Toiletten en voorportalen krijgen bewegingsmelders met een inschakelduur van 15 minuten, op deze manier blijft licht niet onnodig branden.

In diverse vergaderruimten brandde de verlichting omdat de aanwezige lichtsensor ‘overbrugd’ was met een afstandsbediening. Door de afstandsbedieningen te vervangen, kan dit in de toekomst niet meer. Hiernaast worden lichtsensoren op de werkplekken aangepast en blijven geen 15 maar 8 minuten branden. Deze sensoren worden
ook anders ingesteld zodat ze niet meer op bewegingen van buiten reageren. Bovendien worden kapotte sensoren vervangen.

Een aantal ruimten in het gebouw zoals het bedrijfsrestaurant, het bruggebouw, de hal en het trouwpaviljoen heeft handbediende lichtschakelaars. Het beveiligingspersoneel krijgt de instructie om deze ’s avonds uit te schakelen.
Provincie:
Tag(s):