woensdag, 19. januari 2011 - 13:23

Aanrijding 13-jarig meisje blijkt aangedikt verhaal

Oude Pekela

De politie heeft een aanrijding, waarbij een 13-jarige meisje in Oude Pekala gewond was geraakt en de automobilist zou zijn doorgereden, opgelost. ‘Het meisje heeft tegenover de politie bekend het verhaal wat te hebben aangedikt’, meldt de politie woensdag.

Op donderdagmiddag 13 januari zou een 13-jarige meisje uit Oude Pekela op haar fiets over de Hendrik Westerstraat in Oude Pekela door een automobilist zijn aangereden. Het meisje was tegen haar been aangereden en haar fiets zou onder de auto terecht zijn gekomen. De automobilist zou hierna zijn weggereden.

Het slachtoffer moest zich met een gekneusde knie onder doktersbehandeling stellen. Naar aanleiding van een getuigenoproep en de media-aandacht meldde zich deze week een 57-jarige man uit Oude Pekela aan het politiebureau in Winschoten. Na verhoor bleek het verhaal van het 13-jarige meisje niet helemaal te kloppen.

Die donderdagmiddag was er een ‘bijna-aanrijding’ geweest tussen de automobilist en het meisje. Vermoedelijk is het meisje hierbij van schrik gevallen. De bestuurder had haar aangesproken en had geïnformeerd of alles in orde met haar was. Het meisje had hierop tegen de automobilist gezegd dat dit zo was en dat hij kon doorrijden.

Getuigen konden de lezing van de automobilist bevestigen. Na verhoor van het 13-jarige meisje bleek dat zij het verhaal wat had aangedikt. De politie heeft na een goed gesprek met het “slachtoffer” de zaak afgesloten.
Provincie:
Tag(s):