zondag, 30. januari 2011 - 18:24

Aanrijding op A76 leidt tot aanhouding verdachten straatroof

Schinnen

Zaterdag omstreeks 11.00 uur heeft op de A76, Heerlen richting Geleen, een aanrijding plaatsgevonden waarbij drie personenauto's betrokken waren.

De aanrijding werd veroorzaakt door gevaarlijk en agressief rijgedrag van de bestuurder van een van de auto's. Deze haalde volgens getuigen meerdere auto's in, zowel op de linker als rechter rijbaan en via de vluchtstrook. Dit gebeurde met snelheden ver boven de 160 km/u.
Ter hoogte van de afrit Schinnen ging het mis. De auto botste op de linkerrijbaan tegen de achterzijde van een andere personenauto waarna deze tegen een derde auto aanreed. Deze begon hierdoor over de weg te draaien waarop hij weer tegen de eerste auto botste. Dit alles leidde tot grote chaos op de weg met veel schade aan de voertuigen. Beide rijstroken zijn enige tijd afgesloten geweest.
Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat de vier inzittenden van de eerste auto het voertuig hadden verlaten en waren weggerend. Ze konden echter snel in de omgeving van het ongeval worden aangehouden. Het gaat hierbij om drie vrouwen van 20, 22 en 18 jaar oud uit Heerlen en Utrecht en een 25-jarige man uit Utrecht. De man was de bestuurder van de auto.
De vier verdachten bleken eerder die ochtend een straatroof in Heerlen te hebben gepleegd, waarbij ze een 15-jarig meisje uit Heerlen haar GSM afhandig hadden gemaakt. De GSM werd in de auto van de verdachten teruggevonden
Bij de aanrijding raakte een bestuurder van een van de twee andere betrokken auto's licht gewond. Hij kon, na onderzoek van ambulancepersoneel ter plaatse, naar huis.
Provincie:
Tag(s):