donderdag, 18. augustus 2011 - 10:38

Aantal brommerdiefstallen blijft stijgen

Amsterdam

De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) presenteerde vandaag de nieuwste cijfers over voertuigdiefstallen. Met name het aantal brommerdiefstallen blijft schrikbarend stijgen. Ook diefstal van de andere tweewielige voertuigen, motorfietsen, is gestegen. In alle andere categorieën daalde het aantal diefstallen.

Zo is het aantal diefstallen van personenauto's in het eerste halfjaar met 2,6 procent gedaald, het aantal bestelauto's met 10,6 procent en het aantal vrachtwagens zelfs met 15,2 procent. AVc wil nog deze maand een plan van aanpak aanbieden aan de minister van Veiligheid en Justitie om het stijgende aantal brommerdiefstallen een halt toe te roepen.

Het aantal diefstallen van brom- en snorfietsen blijft stijgen. In het eerste halfjaar van 2011 zijn 189 brommers meer gestolen dan in het eerste halfjaar van 2010. De maand mei bleek, met 1.713 gestolen exemplaren, favoriet en de kans op diefstal is in de politieregio Amsterdam-Amstelland veruit het grootst. Dit blijkt uit cijfers over voertuigdiefstallen die de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) vandaag heeft bekendgemaakt.
Provincie:
Tag(s):