woensdag, 27. juli 2011 - 21:03

Aantal woninginbraken Hoogeveen drastisch afgenomen

Hoogeveen

Het politieonderzoek naar aanleiding de vele woninginbraken in Hoogeveen werpt vruchten af. Na de aanhouding van een aantal verdachten is het aantal woninginbraken met sprongen teruggelopen.

Sinds het begin van dit jaar zijn er in Hoogeveen ruim 200 woninginbraken gepleegd. Uitgebreid en intensief politieonderzoek resulteerde wel in de oplossing van enkele inbraken, maar kon geen einde maken aan de reeks. Begin juli werd nog nadrukkelijk de hulp ingeroepen van inwoners van Hoogeveen.

In het eerste weekend van juli kon de politie melden dat er een verdachte was aangehouden. Deze 24-jarige inwoner van Hoogeveen is inmiddels geleid voor de Rechter Commissaris en in bewaring gesteld. Hij wordt gezien als één van de hoofdverdachten.

De afgelopen weken zijn nog vier verdachten aangehouden. Daarbij gaat het om twee mannen van 21 en 25 jaar en een vrouw van 22 jaar, allen uit Hoogeveen en een 29-jarige inwoner van Steenwijk. Deze verdachten zijn na enkele dagen weer in vrijheid gesteld. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Ook zijn goederen in beslag genomen die van diefstal afkomstig bleken te zijn. Een deel daarvan kon worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars.

Na deze aanhoudingen constateerde de politie dat het aantal woninginbraken drastisch afnam. Deze maand werd er in Hoogeveen vijf keer ingebroken, terwijl dat in juni nog 30 keer gebeurde. Dit sterkt de politie in het idee dat ze de juiste verdachten te pakken hebben. Het onderzoek gaat echter onverminderd verder.
Provincie:
Tag(s):