vrijdag, 16. september 2011 - 8:11

Acht gewonden na ongeval met busje in Zijtaart

Zijtaart

Op de Leinserondweg in het Brabantse Zijtaart zijn donderdagavond alle acht inzittenden van een busje bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt.

Drie zwaargewonden
Het busje botste rond 22:00 uur door nog onbekende oorzaak tegen een boom kort na een flauwe bocht. Drie inzittenden raakten zwaargewond, drie anderen iets minder zwaar en de overige twee inzittenden raakte slechts licht gewond.

Door de klap met de boom kwam het busje schuin in de sloot terecht wat de hulpverlening bemoeilijkte. Ambulances reden af en aan naar de plek van het ongeval in het buitengebied van Zijtaart om hulp te verlenen.

Ook een traumahelikopter landde in een naastgelegen wei en verleende assistentie. Enkele inzittenden van het busje waren op eigen kracht uit het voertuig gekropen, anderen moesten door de brandweer worden bevrijd.

Door het verwijderen van enkele stoelen en banken in de bus konden ook de laatste slachtoffers in veiligheid worden gebracht. Ten tijde van het ongeval sloot de politie aan weerszijde van het ongeval de straat af om omstanders op afstand te houden.

De verkeersongevallenanalyse is ter plaatse een onderzoek gestart. Een
bergingsbedrijf kwam ter plaatse en heeft het busje uit de sloot geborgen en afgevoerd voor verder onderzoek.

Geslaagde multidisciplinaire samenwerking
Na de inzet is er door de hulpverleners ter plaatse nog kort nagesproken. Hieruit kwam naar voren dat de samenwerking tussen de verschillende hulpverleningsinstanties zeer goed is verlopen.

Kijk voor alle foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):