woensdag, 18. mei 2011 - 9:55

Acht verdachten aangehouden voor inbraak

Leeuwarden

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag acht Roemenen in de leeftijd van 23 tot 28 jaar aangehouden op verdenking van inbraak.

Een getuige zag in de Staniastate dat drie mannen uit een bedrijfswagen stapten die voorzien was van buitenlandse kentekenplaten.

Hij zag dat de mannen zich verdacht ophielden. Hij vertrouwde de situatie niet en belde direct via 1-1-2 de politie. Deze kwamen direct ter plaatse en stelden een onderzoek in. Toen zij de bus aantroffen bleek deze gevuld te zijn met gereedschap en kabels welke van diefstal afkomstig waren.

Even later kwam een personenauto aanrijden waarbij twee mannen uitstapten en in de bedrijfswagen wilden stappen. Vervolgens werden deze verdachten aangehouden. Daarnaast werden de inzittenden van de personenauto aangehouden.

Agenten hadden eerder die nacht op een parkeerplaats nabij de Kleine Wielen dezelfde bedrijfswagen en nog twee andere auto’s gecontroleerd. Totaal waren acht Roemen door agenten op een parkeerplaats bij de Kleine Wielen gecontroleerd. Vervolgens werden ook de andere vier Roemen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal. Alle acht verdachten zijn voor verhoor ingesloten.
Provincie:
Tag(s):