dinsdag, 31. mei 2011 - 14:45

Achtenzestig op straat bij Kwintet KLM Kleding

Enschede

Achtenzestig mensen verliezen hun baan omdat Kwintet KLM Kleding N.V. in Enschede de deuren sluit.

Bestuurder Gerard van Dijk van CNV Vakmensen zal er voor zijn leden strikt op toezien dat de werkgever de toezegging volledig nakomt dat de betroffen werknemers ‘een keurig sociaal plan’ krijgen. “Deze mensen mogen hierdoor niet zwaarder worden gedupeerd dan strikt noodzakelijk”, aldus Van Dijk.

De bestuurder van CNV Vakmensen werd vanochtend geïnformeerd door de directie. Het personeel en ondernemingsraad zijn ook op de hoogte gesteld.

Van Dijk begrijpt de beweging van de bedrijfsdirectie enigszins: “Als het klopt dat je 55 procent van je omzet bent kwijtgeraakt vanwege de crisis, dan wordt een bedrijf runnen er niet gemakkelijker op. Zeker niet als je al vijf jaar achtereen verlies draait. Maar het blijft triest dat een bedrijf, dat nog uit 1930 stamt, nu de activiteiten moet staken. Ooit werd hier de bedrijfskleding voor onze nationale luchtvaartmaatschappij gemaakt. Nu dus niet meer.”

Enschede sluit; de productiehallen in Marokko en Tunesië zet de Scandinavisch Kwintet-groep in voor andere doeleinden.

Van Dijk: “De directie zegt een fatsoenlijk sociaal plan toe. Wij zullen daar, namens onze leden, maximaal op onderhandelen. Je moet bedenken dat het hier veelal om hele lange dienstverbanden gaat. KLM bedrijfskleding stond altijd voor ‘Kan Langer Mee’. Dat moet ook nu wat waard zijn en geldt, wat mij betreft, ook voor het sociaal plan.”
Categorie:
Tag(s):