maandag, 26. december 2011 - 10:54

Achteraf parkeergeld betalen in Goes

Goes

Vanaf 1 januari 2012 introduceert de gemeente Goes het zogenaamde mobiel parkeren bij alle betaalde parkeerplaatsen.

Dit is het klokken van de parkeertijd door middel van een mobiele telefoon. De kosten worden daarbij achteraf verrekend.

Met mobiel parkeren start en stopt de automobilist de parkeertijd via de mobiele telefoon. Dit kan door het sturen van een sms-bericht of door te bellen met één van de drie bedrijven waarmee de gemeente hiervoor een overeenkomst heeft gesloten. Automobilisten met een abonnement bij één van deze bedrijven geven per parkeeractie het zonenummer door, dat boven de parkeerautomaat staat vermeld. De voordelen van dit systeem zijn onder andere het niet meer overschrijden van de parkeertijd en geen gebrek aan kleingeld. Ook het risico op parkeerbonnen is verleden tijd.

De drie bedrijven die het mobiel parkeren in Goes mogelijk maken, zijn Parkmobile (www.parkmobile.nl), Park-Line (www.park-line.nl) en Yellowbrick (www.yellowbrick.nl). Geïnteresseerden kunnen zich snel en eenvoudig via de website aanmelden. De kosten bestaan uit vaste abonnementskosten, afhankelijk van de gekozen provider en variabele parkeerkosten, afhankelijk van de geldende parkeertarieven. De verrekening hiervan is achteraf, via automatische incasso of credit card.
Provincie:
Tag(s):