donderdag, 17. maart 2011 - 12:08

Achtervolging na plofkraak in Almere

Almere

In de nacht van woensdag op donderdag is door meerdere daders een geldautomaat aan de Schoutstraat in Almere geramd en met vermoedelijk een gas tot ontploffing gebracht.

Het pand raakte door de explosie beschadigd maar de daders konden geen buit maken. Bij het zien van de politie sloegen de dieven op de vlucht waarna een achtervolging ontstond door Almere. De daders wisten aan de politie te ontkomen. De recherche van District Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Rond 03.40 uur hoorden meerdere bewoners van de Schoutstraat een harde knal en zagen getuigen hoe meerdere mannen probeerden de geldautomaat te kraken. Tientallen 1-1-2 meldingen bereikten de meldkamer van politie Flevoland die direct meerdere eenheden richting de Schoutstraat dirigeerde. De verdachten lieten een wit bestelbusje achter en sloegen op de vlucht bij het zien van de politie. Met een donkere Mercedes personenauto reden de verdachten met zeer hoge snelheid over de Cinemadreef, de Markerdreef richting de Hogering.

De achtervolgende agenten raakten de vluchtauto kwijt toen die met gedoofde lichten en een snelheid van ongeveer 200 km p/u uit zicht verdween. Omliggende korpsen hebben op diverse locaties op en rond Almere uitgekeken naar de vluchtauto echter zonder resultaat. Door specialisten van de Technisch Forensische Opsporing is uitgebreid sporenonderzoek verricht. Een geparkeerde auto vlakbij de geldautomaat raakte beschadigd door rondvliegende brokstukken.
Provincie:
Tag(s):