maandag, 18. april 2011 - 11:53

Achtervolging na verdachte situatie

Bussum

Even na 22.00 uur kwam een melding binnen dat er twee Audi’s op het terrein van OTC stonden en dat er personen goederen aan het overladen waren. Agenten die een kijkje gingen nemen, zagen dat de twee auto’s net het terrein af wilde rijden.

De agenten probeerden de uitrit te blokkeren, maar de twee auto’s kwamen er langs en reden weg in de richting van de Amersfoortsestraatweg. Bij het wegrijden ramde een van de auto’s een stenen paal en verloor hierbij onderdelen van de auto.

Een achtervolging werd ingezet, maar de auto’s wisten te ontkomen.
e zoekactie werd echter voortgezet waarna de twee Audi’s werden aangetroffen op de Oud Eemnesserweg in Eemnes. Een van de auto’s reed bij het zien van de politie weg. Hij werd hierbij geramd door de politiewagen, maar wist toch door te drukken.

Opnieuw werd een achtervolging ingezet. Op de Heidelaan reed de auto tegen een boom. De bestuurder stapte uit de auto en rende het bos in. Een zoekactie in de omgeving, waarbij een helikopter werd ingezet, leverde geen verdachte op. De andere Audi is niet meer aangetroffen.

Om 02.45 uur kwam een melding binnen dat op de Koekoeklaan, bij het terrein van het incident eerder op de avond, een auto was gestopt met daarin een man. De man zou hebben gebeld en daarna weggereden. Agenten troffen in de omgeving een man aan die bij het zien van de politie wegrende richting de Leeuweriklaan. Agenten riepen hem aan en de man bleef staan. Hij droeg geen legitimatie bij zich en werd aangehouden. Het bleek te gaan om een
46-jarige inwoner van Nieuwegein.

Wat er zich op het terrein heeft afgespeeld en of de aangehouden verdachte betrokken is, wordt nader onderzocht. Op de aangetroffen Audi zaten valse kentekenplaten.
Provincie:
Tag(s):