vrijdag, 21. januari 2011 - 10:31

Achtervolging straatrover eindigd in steekincident

Amsterdam

De politie zoekt naar mogelijke getuigen van een steekincident donderdagavond op de hoek Damrak-Prins Hendrikkade in Amsterdam. Rond 21.15 uur werd een 18-jarige jongen uit Almere neergestoken toen hij achter een straatrover aanrende.

Aanleiding voor het incident was een diefstal, kort daarvoor, in een eetgelegenheid aan de Damrak. Het latere slachtoffer zat met zijn vriendin te eten toen zij werden bestolen. De dief rende de zaak uit. Direct werd de achtervolging ingezet door de Almeerder, die hulp kreeg van een aantal andere jongeren. Ter hoogte van de Prins Hendrikkade kwam het tot een confrontatie met de dief. Hierbij trok hij een mes en stak de Almeerder neer. Die raakte daarbij gewond en is later aan zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis. De dader is er vervolgens vandoor gegaan.

Door de politie is in de omgeving een sporenonderzoek gehouden. De politie is op zoek naar mensen die rond iets hebben gezien dat mogelijk met dit incident te maken heeft. Het signalement van de dader is als volgt: - Blanke man - 30-35 jaar oud - 1.90-1.95 meter lang - Lang blond haar in een staartje - Onverzorgd uiterlijk - Donkerblauwe spijkerbroek - Zwarte schoenen Wie meer informatie over het incident heeft, kan de recherche op de IJ-tunnel bereiken via 0900 88 44
Provincie:
Tag(s):