donderdag, 10. maart 2011 - 12:46

Achtervolging van gestolen auto in Utrecht

Utrecht

De politie van utrecht heeft woensdagmiddag, na een achtervolging, een man aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 17.35 uur een automobilist over de busbaan bij Veldhuizen rijden. De bestuurder negeerde tevens het rode verkeerslicht. De agenten besloten de bestuurder te controleren en gaven hem een stopteken. De bestuurder negeerde het stopteken en verhoogde zijn snelheid om uit handen van de politie te blijven. De achtervolging werd ingezet.

Via de Europaweg, Burgemeester Middelweerdbaan en de Langerakbaan stak de verdachte de kruising met de Houtrakgracht over. Hierbij keek hij niet naar het overige verkeer en botste met volle vaart tegen een andere auto. Nadat de auto tot stilstand was gekomen, stapte hij uit en rende in de richting van de Houtrakgracht weg. Hierbij zag de 40-jarige man uit Utrecht een politieauto over het hoofd en werd aangereden. Hij kwam ten val en kon worden aangehouden. De man werd eerst voor medisch onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten en werd naar het politiebureau overgebracht, waar hij voor nader onderzoek is ingesloten.
Provincie:
Tag(s):