dinsdag, 22. februari 2011 - 16:03

Achtste aanhouding in verband met schietpartij Zaagmolenkade

Rotterdam

Dinsdagmorgen is een 22-jarige man uit Dordrecht in zijn woning door het Arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond aangehouden.

Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in een woning aan de Zaagmolenkade in Rotterdam-Noord op zaterdag 5 februari. Hiermee komt het aantal aanhoudingen in deze zaak op acht.

Gijzeling
Zaterdagochtend 5 februari mondde een gijzeling in een woning aan de Zaagmolenkade uit in een schietpartij waarbij door de verdachten over en weer geschoten werd. Drie van hen liepen schotwonden aan armen en benen op. Eén verdachte ligt nog in het Justitieel Medisch Centrum. Uit onderzoek bleek dat de gijzeling en de schietpartij het gevolg zijn van een ruzie in het criminele milieu. Nog dezelfde dag werden twee 30-jarige Albanezen, woonachtig in België en drie mannen uit Dordrecht van 20, 21 en 23 jaar oud aangehouden.

Voortvluchtig
Op 18 februari werd een 30-jarige voortvluchtige Albanees aangehouden door de Koninklijke Marechaussee. De man, die van Aken naar Heerlen reisde, werd in de bus in het kader van Mobiel Toezicht Veiligheid gecontroleerd. Hij stond net een paar uur gesignaleerd in verband met de schietpartij in Rotterdam en stond eveneens te boek als ongewenst vreemdeling. Bij zijn aanhouding had hij een doorgeladen vuurwapen in zijn broeksband. De man is overgedragen aan het Rotterdamse onderzoeksteam.

90 dagen
De twee Albanezen die op 5 februari zijn aangehouden, worden in ieder geval voor 90 dagen gevangen gehouden. De 21- en 23-jarige man uit Dordrecht kregen 30 dagen. De 20-jarige man uit Dordrecht is inmiddels op vrije voeten gesteld omdat hij zich ten tijde van de schietpartij niet in het pand bevond. Een 26-jarige Rotterdammer die op 15 februari werd aangehouden, is door de rechter-commissaris eveneens vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte in deze zaak.
Provincie:
Tag(s):