vrijdag, 15. april 2011 - 11:53

Achttien auto’s in beslag genomen bij verkeerscontrole

Heerenveen

De politie heeft woensdag in samenwerking met de Belastingdienst een verkeerscontrole gehouden op de A32 en de A7. Tijdens de controle werd voor 18.000 euro aan openstaande belastingschuld geïnd. Ook werden 18 auto’s in beslag genomen omdat de eigenaren een gezamenlijke belastingschuld van 168.000 euro hadden openstaan. Die konden ze niet direct betalen en daarom besloot de Belastingdienst om de voertuigen in beslag te nemen.

Tijdens de actie werd ook nog een rijbewijs ingenomen omdat de eigenaar een openstaande verkeersboete niet kon betalen. En andere bestuurder mocht weer verder rijden toen hij een openstaande boete van 168 euro had betaald.

Tijdens de controle werd gebruikt gemaakt van twee ANPR-voertuigen die uitgerust waren met camera’s die kentekens van passerende voertuigen controleerden. Vervolgens werden de kentekens door allerlei systemen van de Belastingdienst en de politie gehaald om te zien of de bestuurder bijvoorbeeld nog een belastingschuld of boetes hadden openstaan. Als dat het geval was, werden de auto’s door motoragenten naar de controleplaats gebracht.
Provincie:
Tag(s):