dinsdag, 18. januari 2011 - 14:28

ACP: Brand Moerdijk: geneeskundige diensten gefaald?

Leusden

De politievakbond ACP heeft de afgelopen dagen verontrustende signalen binnengekregen over het functioneren van de witte kolom (verzamelnaam geneeskundige diensten) bij de brand bij het chemische bedrijf Chemie Pak in Moerdijk.

Volgens de binnengekomen klachten zouden de geneeskundige diensten die bij de ramp betrokken waren niet naar procedures hebben gehandeld. Kritiek krijgt ook Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu het RIVM.

Deze instantie wordt verweten mogelijk metingen niet op de juiste manier te hebben verricht. Ook zouden de hulpverleners en burgers, die ter plaatse met de brand zijn geconfronteerd, niet goed zijn geregistreerd. Volgens de ACP is een goede registratie juist van essentieel belang in het kader van risico’s voor de gezondheid en andere mogelijke consequenties die uit aanwezigheid bij de ramp voortkomen.

De politiebond roept de politiek op tot onderzoek. De Tweede Kamer praat donderdag met de ministers Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie), Edith Schippers (Volksgezondheid) en staatssecretaris Joop Atsma (Milieu) over de gevolgen van de brand in Moerdijk.
Provincie:
Tag(s):