dinsdag, 12. april 2011 - 12:55

Acties dreigen in de welzijnssector

Utrecht

Abvakabo FNV gaat samen met de leden in de welzijnssector acties voorbereiden om te komen tot een goede cao. Het ultimatum dat Abvakabo FNV aan de MO-groep Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening had gesteld is dinsdag om 12.00 uur verlopen.

Het ultimatum was de laatste kans voor werkgevers om in te gaan op de cao-inzet van de bonden. Hans Wijers, bestuurder Abvakabo FNV: 'We hebben gisterenavond van de werkgevers gehoord dat ze niet in kunnen gaan op ons ultimatum.

In de huidige economische situatie stellen werkgevers werkgelegenheid voorop in plaats van loon. Dat snap ik, want werkgelegenheid is ook voor onze leden belangrijk, maar koopkrachtbehoud is ook van belang voor onze leden. En dat willen werkgevers niet bieden. Dat betekent dat nu het moment gekomen is om tot actie over te gaan'.

De cao-onderhandelingen voor de nieuwe cao Welzijn werden eind januari opgeschort. Informeel overleg in de maand maart leidde niet tot openingen.

Hans Wijers: 'Een loonbod van 0,2 procent op jaarbasis en op alle andere terreinen verslechteringen voor de werknemers is voor ons geen basis om verder te praten. We konden niet anders dan de werkgevers een ultimatum stellen'. Zolang er geen nieuwe cao wordt afgesloten, blijft de huidige cao van kracht.
Provincie:
Tag(s):