dinsdag, 4. januari 2011 - 18:02 Update: 08-07-2014 1:01

Acute geldnood bedreigt PSV

(Elfvoetbal) Volgens NRC Handelsblad dreigt PSV dit seizoen in ernstige financiële problemen te komen. Volgens de krant verraad het jaarverslag van de Eindhovenaren dat er nog dit seizoen nieuwe deals met banken en sponsors gemaakt moeten worden om aan alle betalingsverplichtingen van het lopende seizoen te kunnen voldoen.

PSV voert daarover inmiddels gesprekken, maar erkent nog geen nieuwe geldschieters gevonden te hebben. "We maken ons niet direct zorgen over het voortbestaan, maar het is wel zo dat PSV niet op de huidige weg verder kan gaan. De directie onderhandelt op dit moment met verschillende partijen, onder wie hoofdsponsor Philips, met wie het contract afloopt", zegt de club, die vandaag een nieuwjaarsreceptie houdt.

Eerder dit jaar maakte PSV ook al een verlies van 17,5 miljoen euro over afgelopen seizoen bekend. Het eigen vermogen teerde al in tot 11,3 miljoen euro. Slaagt de club er niet in nieuwe geldbronnen aan te boren, dan stevent PSV komend seizoen op een negatief eigen vermogen af.
Categorie:
Tag(s):