woensdag, 23. maart 2011 - 22:29

ADO Den Haag accepteert zware straffen Immers en Van den Brom

Den Haag

[ELF-Voetbal] De aanklager van de KNVB heeft vijf wedstrijden schorsing geëist, waarvan één voorwaardelijk, tegen Lex Immers. De speler van ADO Den Haag zong na de 3-2 zege op Ajax enkele kwetsende leuzen.

Op de bar van het supportershome zong hij onder meer het in Den Haag populaire 'We gaan op jodenjacht'. Immers werd in het supportershome vergezeld door medespeler Charlton Vicento en ook trainer John van den Brom en assistent Maurice Steijn waren van de partij. Van den Brom krijgt één duel schorsing, Vicento één wedstrijd voorwaardelijk.

Beide spelers en hun trainer hebben tot 17.00 uur de tijd om in beroep te gaan tegen de uitspraak. Vorig jaar werd Ajacied Jan Vertonghen voor een vergelijkbaar vergrijp voor drie wedstrijden geschorst. De Belg pakte tijdens de huldiging van de bekerwinst op Feyenoord de microfoon en beledigde de Stadionclub.

'Normaal gesproken bestraft de aanklager overtredingen op het veld of wanordelijkheden op de tribune tijdens de wedstrijd", licht de aanklager van de KNVB de schorsingsvoorstellen toe. "Maar aangezien dit een zeer kwalijke zaak is, die bovendien kort na afloop van de wedstrijd heeft plaatsgevonden, is verdere vervolging mogelijk.'

'Het zijn juist dit soort ondoordachte en respectloze acties die eraan bijdragen dat er combiregelingen bestaan, hekken rondom uitvakken nodig zijn en overmatige politie-inzet gevraagd wordt", aldus een woordvoerster van de KNVB tegen De Telegraaf. "De bond werkt al geruime tijd aan het terugdringen van deze stringente maatregelen. Wij streven naar normalisatie; maar dit soort acties helpt daar zeker niet bij.'

ADO Den Haag is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB. De club en betrokkenen betreuren de gang van zaken van afgelopen zondag en beseffen de ernst van het totaal wat is voorgevallen.
Categorie:
Tag(s):