zondag, 30. januari 2011 - 15:52 Update: 08-07-2014 1:00

ADO loopt over Excelsior heen na discutabele rode kaart

Rotterdam

(Elfvoetbal) Op bezoek bij Excelsior heeft ADO Den Haag de goede lijn doorgezet: 1-5. De Hagenaars werden echter wel in het zadel geholpen door een gemakkelijk gegeven rode kaart aan Daan Bovenberg.

Excelsior begon brutaal aan de wedstrijd. De Kralingers kregen via Marvin Zeegelaar, huurling van Ajax, ook de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Nadat Dmitri Bulykin iets terugdeed namens ADO, kwamen de Rotterdammers na een kwartier verdiend op voorsprong. Zeegelaar haalde de achterlijn en stelde met een voorzet op maat Tim Vincken in staat 1-0 te maken.

Na twintig minuten werden de bezoekers wakker. De veel geprezen succesformule van dit seizoen, Wesley Verhoek en Bulykin, was verantwoordelijk voor de treffer. Verhoek gaf voor, de Rus kopte knap binnen: 1-1.

De Hagenaars werden vervolgens geholpen door arbiter Tom van Sichem. Daan Bovenberg kreeg een directe rode kaart voor een op het oog onschuldige overtreding van de verdediger van Excelsior. ADO profiteerde direct. Lex Immers legde de bal over de Rotterdamse verdediging, waarna Frantisek Kubik beheerst afrondde: 1-2.

Nog voor rust besliste de ploeg van trainer John van den Brom het duel. Een aanval via Jens Toornstra, Kubik, Aleksander Radosavljevic kwam bij Bulykin die oog in oog met Lex van Haeften koel bleef: 1-3. De Rus scoorde nog nooit meer dan twaalf doelpunten in een seizoen, maar met zijn tweede treffer van de middag staat de Rus nu al op dertien doelpunten.

Na de pauze ging ADO vrolijk verder. Toornstra kapte in het strafschopgebied zijn tegenstander uit, om vervolgens de 1-4 binnen te schieten. Halverwege de tweede mocht ook Verhoek een duit in het zakje doen. Op aangeven van Timothy Derijck bepaalde hij de eindstand op 1-5.
Categorie:
Tag(s):