zondag, 29. mei 2011 - 15:56 Update: 08-07-2014 0:58

ADO na thriller Europa in

Groningen

[ELF-Voetbal] Het stond er echt, na negentig minuten op het scorebord in Groningen: 5-1. Daarmee dwong de thuisploeg FC Groningen verlenging af tegen ADO Den Haag, dat donderdag op zijn beurt óók met 5-1 had gewonnen. Na een doelpuntloze verlenging bleek ADO de sterkere na strafschoppen en gaat het Europa in.

ADO-fans kunnen 14 en 21 juli alvast vrijhouden in hun agenda. Dan worden namelijk de voorronden van de Europa League gespeeld en maken de Hagenezen na 24 jaar hun rentree in Europa.

"We hebben hier keihard voor gewerkt, en dan op zo'n manier...", hakkelde ADO-trainer John van den Brom na afloop. De oefenmeester zal er de nodige grijzen haren bij hebben gekregen na de bloedstollende wedstrijd. Bij rust (1-1, via Matavz en Immers) leek er niets aan hand, maar in het tweede helft overklaste Groningen ADO volledig. Via Van Dijk (2x), Bacuna en nogmaals Matavz stond er na negentig minuten 5-1 op het scorebord.

Omdat Mitchell Piqué in de laatste minuut met rood van het veld moest (hands, waarna Matavz de toegekende strafschop benutte), ging Groningen als favoriet de verlening in. ADO hield met kunst- en vliegwerk stand en bleek het hoofd het koelst te houden bij de strafschoppenreeks, die het won met 4-3. Radosavljevic miste namens ADO, Sparv en Matavz faalden namens Groningen.