vrijdag, 18. november 2011 - 17:49

“Adviesbureau UNO kost gemeente Emmen bijna 6 ton”

Emmen

Wakker Emmen is geschrokken van uitgaven die het college van B&W betaald aan adviesbureau UNO. Het bureau UNO adviseert het college bij de verhuizing van het dierenpark Emmen

Tot op heden heeft het bureau uit Zuidlaren de gemeente Emmen bijna 6 ton gekost. Wakker Emmen had vragen gesteld over het declaratie gedrag van UNO. Het bureau kwam in opspraak wegens buitensporige declaraties bij het fiasco Sporting Limburg. De fusieplannen moesten leiden tot één voetbalclub, maar tijdens de fusie bleek dat UNO torenhoge rekeningen indiende. De afgelopen 14 maanden heeft het bureau voor bijna 6 ton aan rekeningen ingediend bij de gemeente Emmen. De totale kosten kunnen nog hoger uitvallen, omdat de maanden vanaf september 2011 nog gefactureerd moeten worden. In 14 maanden tijd heeft UNO de gemeente Emmen bijna 6 ton gekost. Wakker Emmen noemt 6 ton voor de geleverde prestatie ook buitensporig.

Fractievoorzitter René van der Weide van Wakker Emmen: “ Gezien de riante vergoedingen begrijp ik de propaganda verhalen van UNO nu ook beter. Zowel Twynstra Gudde als Libema vegen de vloer aan met de verhuisplannen van het dierenpark. Keer op keer wordt UNO namens het college weer ingehuurd om er een positieve draai aan te geven. Het komt op mij meer over als een reclamebureau dan als een adviesbureau. Indien het toch een adviesbureau is krijg ik sterk de indruk dat de spelregel ‘wie schrijft die blijft en wie betaald bepaald’ wordt gehanteerd.
Van der Weide baseert zijn mening ook op de handelswijze van UNO in het dossier Sporting Limburg. Uno voerde daar een onderzoek van enkele tienduizenden euro’s, terwijl de benodigde informatie voor drie euro uit de VI was te halen.

Fractievoorzitter Van der Weide: Wij hebben een nare smaak van dit bureau gezien de buitensporige rekeningen en het verleden van dit bureau. Ter vergelijking, Twynstra Gudde die de raad adviseert kost vanaf 2009 tot eind oktober 2011 de gemeenteraad 108.000 euro. De adviezen van Twynstra en Gudde zijn volgens Van der Weide van een goede kwaliteit geweest.
Provincie:
Tag(s):