donderdag, 24. november 2011 - 11:10

Afpersing met webcamfoto’s van tiener

Amsterdam

De politie van Amsterdam heeft afgelopen dinsdag een jongen van 15 jaar aangehouden. De knul maakte foto’s met een webcam van het ontblote bovenlichaam van een meisje, en dreigde de foto’s te publiceren op internet.

Kortgeleden leerde een meisje van 19 jaar een jongen van 15 jaar kennen via een internetsite. Ze wisselden telefoonnummers uit, en stuurden elkaar regelmatig ‘ping’ berichten via hun mobiele telefoon.

Op een gegeven moment voerden ze chatgesprekken op de computer, met de webcam aan. De jongen vroeg het meisje haar bovenlichaam te ontkleden. Dat deed ze. Een dag later zei de jongen dat hij daar foto’s van gemaakt had. “Jongeren zien vooral de leuke kant van ping, en chatten met beeld,” aldus een woordvoerder. “Ze zijn zich veelal niet bewust van de gevaren. Nog steeds vindt er misbruik plaats via digitale media.”

De jongen zei de foto’s te wissen als het meisje 2.500 euro zou betalen. De twee spraken voor de overdacht van het geld af op de Dam in Amsterdam. Het meisje had het geld niet, ze besloot een agent op straat aan te spreken. Hij acteerde direct. Een team in burger werd geformeerd, en tijdens de zogenaamde overdracht werden de jongen, en de vriend die hij bij zich had, aangehouden.
Provincie:
Tag(s):