zaterdag, 3. december 2011 - 11:12

Afrika Museum krijgt bushalte

Berg en Dal

Na jaren van lobby en overleg is het Afrika Museum vanaf maandag 12 december a.s. rechtstreeks per bus bereikbaar. De route van lijn 7 wordt verlengd en krijgt het museum als eindhalte.

Op maandag 12 december vertrekt om 9.16 uur de eerste rit van lijn 7 vanaf het Afrika Museum. Het museum geeft aan deze rit een feestelijk tintje met hapjes en verrassingen voor de buspassagiers. Ook prominenten uit de Nijmeegse en Groesbeekse politiek rijden mee met deze eerste busrit.

Om de verbeterde bereikbaarheid van het museum te vieren, hebben busmaatschappij Breng en het museum een gezamenlijk ticket gelanceerd. Via www.afrikamuseum.nl kunnen bezoekers vanaf 10 december een combiticket bestellen voor een busretour Centraal Station Nijmegen

Omdat het museum het hele jaar door veel scholen ontvangt, wordt de betere bereikbaarheid ook samen met het onderwijs gevierd. Van maandag 12 t/m vrijdag 16 december a.s. kunnen scholen die langs de route van lijn 7 liggen gratis op schoolreis naar het museum. De klassen ontvangen gratis entree en een workshop. Deze schoolbezoeken kunnen voor 5 december bij het museum gereserveerd worden.
Provincie:
Tag(s):