donderdag, 8. september 2011 - 16:24

Afrondende werkzaamheden herstel Vlaketunnel A58

Rijkswaterstaat voert vanaf zaterdag 17 september 20.00 uur tot zondag 2 oktober 17.00 uur afrondende herstelwerkzaamheden uit aan de Vlaketunnel in de A58.

In deze periode is er zoveel mogelijk één rijstrook in beide richtingen beschikbaar. Ook zijn er drie volledige afsluitingen gepland: van zaterdag 17 september 20.00 uur tot zondag 18 september 22.00 uur, van vrijdag 23 september 20.00 uur tot zondag 25 september 16.00 uur en van vrijdag 30 september 20.00 uur tot zondag 2 oktober 17.00 uur. Verkeer wordt dan lokaal omgeleid via de Vlakebrug (N289).
Weggebruikers dienen rekening te houden met een langere reistijd.

Bij het begin van het zomerseizoen ging na een langdurige periode van herstelwerkzaamheden de Vlaketunnel weer volledig open voor alle verkeer. Een aantal afrondende werkzaamheden kon op dat moment nog niet worden uitgevoerd. Dit wordt gedaan na het drukke vakantieseizoen in een periode van twee weken. Het betreft met name het repareren en vervangen van de voegen tussen de tunnelelementen en het aanbrengen van de definitieve toplaag asfalt. Als eerste komt de zuidbuis (Vlissingen – Bergen op Zoom) aan de beurt. Toerit 33 naar de A58 richting Vlissingen, vanaf de rotonde Zanddijk, is dan afgesloten. De noordbuis (Bergen op Zoom – Vlissingen) wordt een week later aangepakt. Toerit 34 richting Bergen op Zoom, komend vanaf Kapelle, is dan dicht. Steeds is zoveel mogelijk één rijstrook per rijrichting beschikbaar.

Tijdens de gehele periode van het werk aan de Vlaketunnel zijn er ook grootschalige werkzaamheden aan de A4 van knooppunt Markiezaat tot de Belgische grens. Dit kan extra drukte opleveren voor verkeer van en naar Zeeland. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om zich deze weekenden extra goed te informeren over de situatie op de weg, zeker bij mooi weer.
In het weekend van 16 tot 19 september zijn er verder nog afsluitingen in Noord-Brabant op de A2 knooppunt Empel tot knooppunt Deil (richting Utrecht) en op de A59 vanaf knooppunt Zonzeel tot knooppunt Hooipolder (richting Waalwijk).

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl, www.vananaarbeter.nl of via de gratis informatielijn 0800-8002.
Provincie:
Tag(s):