donderdag, 14. juli 2011 - 14:25

Afwikkeling ordeverstoring dodenherdenking

Borne

Op 4 mei 2011 werd de dodenherdenking in Borne verstoord door luidruchtige jongeren, die in een openbare tuin verbleven naast de plek waar de dodenherdenking plaatsvond.

De politie heeft de zeven jongeren, van 14, 15, 16 en 17 jaar oud, allen afkomstig uit Borne, op 4 mei direct op hun gedrag aangesproken. De jongeren zijn gehoord door de politie. Op initiatief van de politie en in nauw overleg met gemeente Borne en Halt Twente hebben de zeven jongeren, 4 meiden en 3 jongens, een bezoek gebracht aan het oorlogsmuseum in Nijverdal. Hier hebben ze uitleg gekregen over gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld in de oorlogsperiode. De jongeren hebben hiervan een bezoekverslag moeten maken, als onderdeel van de HALT-afdoening.

Op woensdag 13 juli hebben de jongeren daarnaast een excuusgesprek gehad met de burgemeester van Borne. Burgemeester Welten hierover: “De jongeren zijn zich bewust geworden dat het gedrag dat zij hebben vertoond niet respectvol was en ze hebben hun spijt hierover betuigd. Ze hebben hun lesje wel geleerd. Ik denk dat de persoonlijke en gerichte Bornse aanpak effect heeft gehad.”
Provincie:
Tag(s):