zaterdag, 2. juli 2011 - 20:00

Agent doet aangifte na bedreiging

Roosendaal

Een agent van het korps Midden en west Brabant heeft zaterdagmorgen aangifte gedaan van bedreiging.

Zaterdagmorgen rond 04.30 uur tijdens surveillance, werd hij, samen met zijn collega aangesproken door een beveiliger. De beveiliger vertelde dat op de Markt een man met fietsen aan het smijten was en door het dolle heen was.

Op de Markt zagen de agenten de man staan. Hij had op dat moment een fiets boven zijn hoofd getild. Bij het zien van de politie zette hij de tweewieler neer. De man, een 28-jarige uit Roosendaal, vertelde een onsamenhangend verhaal en dreigde vervolgens de agent woordelijk met de dood. Om zijn woorden kracht bij te zetten maakte hij een keeldoorhalend gebaar. De politie arresteerde hem en namen hem mee naar het bureau.

Een half uur eerder, even na 04.00 uur, vond een 37-jarige inwoner uit Kruisland het nodig een agent woordelijk te bedreigen. Agenten die op dat moment bezig waren met het houden van toezicht in het horecagebied, vorderden hem te vertrekken, nadat hij de agenten belemmerden hun uitoefening van hun taak uit.

Na hem meerdere keren aangesproken te hebben bleef hij aandacht vragen en zocht toenadering tot een agent. Hij uitte daarbij woordelijk een doodsbedreiging. De man aangehouden.
Provincie:
Tag(s):