woensdag, 13. april 2011 - 21:20

Agent en jonge vrouw gedood bij geweldsincident in Baflo

Baflo

Bij een schietincident in het Groningse Baflo is woensdagavond een 48-jarige hoofdagent om het leven gekomen. Een 22-jarige agente raakte hierbij gewond.

Agenten reageerden omstreeks 20.00 uur op een melding dat er iemand mishandeld werd door een man in een appartement aan de Heerenstraat. Nadat de agenten bij de woning aankwamen troffen zij het dode lichaam van een jonge vrouw aan. Dit zou de vriendin zijn van de man.

Burgernet
Getuigen konden een goede beschrijving geven van de verdachte en een zoektocht werd gestart waarbij o.a. Burgernet werd ingezet. Hierin werd opgeroepen om uit te kijken naar een licht getinte man die in het blauw gekleed was met opvallend dreadlocks.

Confrontatie met verdachte
Wat er zich hierna heeft afgespeeld is nog niet duidelijk, maar volgens getuigen zou er een worsteling hebben plaatsgevonden tussen de 48-jarige agent van het Verkeershandhavingsteam en de verdachte nabij het station in Baflo. De agent zou hierbij zijn dienstwapen hebben verloren wat in handen kwam van de verdachte. De man heeft hiermee naar verluid de agent driemaal van dichtbij in het hoofd hebben geschoten.

Kogelregen tijdens aanhouding
De verdachte probeerde opnieuw aan de politie te ontkomen en probeerde te vluchten langs het spoor. Hier vond opnieuw een schotenwisseling plaats waarbij een groot aantal kogels zijn afgevuurd. Hierbij raakte een 22-jarige agente en een omstander gewond. De verdachte, een 25-jarige man, raakte eveneens gewond tijdens het vuurgevecht. De man is hierop aangehouden en naar een ziekenhuis gebracht. De agente raakte zwaargewond, maar is buiten levensgevaar. Ook de omstander is voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd.

Dode vrouw in woning
Over de identiteit van het slachtoffer in de woning aan de Heerenstraat is nog niets bekend gemaakt. Volgens onbevestigde berichten zou het om een 15-jarige jonge vrouw gaan. Een uitgebreid onderzoek in de woning zal duidelijk moeten maken wat er zich hier heeft afgespeeld.

Onderzoek
De politie is na het incident direct gestart met een onderzoek naar het incident. Dit wordt o.a. gedaan door agenten uit ander politieregio's en de Koninklijke Marechaussee.

Bijeenkomst
De gemeente Winsum belegt donderdagavond in het dorpshuis een bijeenkomst voor de inwoners van het Groningse dorp Baflo.


Heeft u meer informatie of foto's mail deze naar uwblik@blikopnieuws.nl
Provincie:
Tag(s):