vrijdag, 26. augustus 2011 - 14:53

Agent ernstig mishandeld na melding geluidsoverlast

Ermelo

De politie heeft vrijdagochtend een 44-jarige man uit Ermelo aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in het centrum van Ermelo eerder in de nacht een agent ernstig te hebben mishandeld. De agent heeft diverse verwondingen opgelopen.

De politie ging omstreeks 01.50 uur voor de tweede keer naar een horecazaak in het centrum van Ermelo in verband met klachten over geluidsoverlast. De uitbater werd hierop aangesproken en de agenten bleven in de buurt om te horen of hun aanzegging succes had. Dit bleek het geval, de muziek werd uitgezet. Plotseling hoorden zij glasgerinkel achter de politieauto en leek er iemand tegen het voertuig te zijn aangelopen.

Beide agenten stapten uit om te kijken wat er gebeurd was. Direct werden zij met een man geconfronteerd die zich agressief opstelde. Hij was niet voor rede vatbaar en wilde met de agenten op de vuist. Direct daarop viel hij een van de agenten aan. Zijn vrouwelijke collega heeft de man gepepperd, maar dit had geen direct effect. Nadat de man de agent nogmaals een paar keer had geslagen, ging hij er vandoor.

De agente heeft zich over haar gewonde collega ontfermd en een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis. Hij heeft diverse ernstige kneuzingen opgelopen, vooral in zijn gezicht.

De identiteit van de verdachte werd in de loop van de morgen bekend en vlak voor het middaguur meldde hij zich op het politiebureau. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op van het gebeurde en met de officier van justitie wordt overleg gepleegd over een eventuele voorgeleiding voor de Rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):