donderdag, 5. mei 2011 - 12:31

Agent gewond na aanhouding minderjarige jongens

Roermond

De politie heeft dinsdagavond op de Florasingel in Roermond drie 15-jarige jongens en een 16-jarige jongen uit die plaats aangehouden op verdenking van belediging van politieagenten. Enkele van hen verzetten zich hevig bij hun aanhouding, waarbij een politieman gewond raakte aan een oog. Zij zijn tevens aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Agenten reden aan het begin van de avond over de Florasingel en zagen een groepje jongeren staan waarvan er één een lokaalverbod had voor een horecagelegenheid. Toen hem gevraagd werd om te vertrekken werd een bekende van hem opstandig en beledigde de politie. Even later werd deze 15-jarige jongen daarvoor aangehouden.

Een groep bekenden van die jongen was het kennelijk niet eens met de aanhouding en meldde zich bij het wijkgebouw op de Florasingel waar de politie op dat moment aanwezig was. Een 15-jarige jongen werd daarbij vrijwel direct aangehouden voor belediging. Hij probeerde zich vervolgens met geweld te onttrekken aan zijn arrestatie. De 16-jarige bemoeide zich samen met andere jongeren met die aanhouding om hem te bevrijden. De 15-jarige werd uiteindelijk in een politieauto gezet waarbij hij een ruit van die auto intrapte. Ook de 16-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. In het tumult raakte een agent gewond aan een oog die daarvoor werd behandeld in het ziekenhuis. In de loop van de avond is nog een 15-jarige jongen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze zaak. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek en verhoor.
Provincie:
Tag(s):