woensdag, 12. oktober 2011 - 22:16

Agent lost schot bij aanhouding in Gouda

Gouda

Bij de aanhouding van een 26-jarige man in Gouda heeft een agent woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur een waarschuwingsschot gelost. Het schot werd gelost omdat de man de agent bij zijn aanhouding ernstig bedreigde.

Eind van de middag zagen surveillerende agenten een jongeman een portiek van een flat aan de Middenmolenlaan ingaan. Even later werd deze jongen gevolgd door twee andere jongemannen. Omdat er de laatste tijd veel meldingen van overlast en inbraken zijn in deze buurt, gingen de agenten poolshoogte nemen.

Bij het zien van de verdachten ging een van de drie er meteen vandoor. Een agent achtervolgde hem en wist hem tot staan te brengen door “Halt Politie!” te roepen. Omdat de agent de situatie niet vertrouwde hield hij zijn hand bij zijn pepperspray. De jongeman riep daarop: “Wat ga je pakken? Ik schiet je hartstikke dood!” en reikte met zijn hand naar zijn broekzak/broekband. De agent trok daarop zijn pistool. De jongeman volgde toen weer de bevelen op van de agent, totdat hij bij het knielen naar de grond plots zijn handen weer liet zakken. De agent besloot hierop een waarschuwingsschot te lossen. De jongeman kon vervolgens worden aangehouden.

De politie zet het onderzoek naar de jongeman voort, onder andere wat deze met de andere twee in die portiek deden.
Provincie:
Tag(s):