vrijdag, 29. april 2011 - 21:00

Agent mishandeld in hoerenbuurt

Een 36-jarige Leeuwarder heeft donderdagmiddag een agent mishandeld. De Leeuwarder ging door het lint na het verkrijgen van een boete.

De Leeuwarder maakte deel uit van een groepje van vijf mannen die zonder enig doel rondhingen op de Weaze. De vijf kregen dan ook een boete vanwege overtreding van het samenscholingsverbod dat in deze buurt van kracht is. De Leeuwarder reageerde direct agressief en een normaal gesprek was niet met hem te voeren. Toen een agent hem verzocht om rustig te doen, werd hij geslagen door de 36-jarige Leeuwarder. Die werd daarop direct aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

De politie Fryslân tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Fryslân pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.
Provincie:
Tag(s):