zondag, 29. mei 2011 - 17:55

Agent zwaar mishandeld op snelweg

Naarden

Een 30-jarige agent reed zaterdagavond even voor 23.00 uur op zijn privémotor over de A1. Ter hoogte van Weesp haalde hij een Opel Astra in. Op het moment dat de motorrijder weer terug ging naar rechts, haalde de Opel hem weer in.

Toen de motorrijder de A6 opreed, zag hij dat de Opel op het laatste moment ook de A6 opreed. Kort hierop werd de motorrijder rechts ingehaald door een zwarte Audi A3. Toen deze Audi naast de motorrijder reed, stuurde de bestuurder plotseling naar links waardoor de motorrijder hard in de remmen moest.

Hij maakte een handgebaar naar de bestuurder van de Audi. Hierop remde de Audi, maakte beide partijen handgebaren naar elkaar en daarna bleef de Audi een tijdlang rondom de motorrijder rijden waardoor deze zich bedreigd voelde.

De motorrijder probeerde weg te komen, maar plotseling verscheen voor hem de Opel weer waardoor hij wederom hard moest remmen. De motorrijder zag vervolgens kans om weg te komen, maar op de afslag Muiderberg werd hij door beide auto’s klem gereden.

De motorrijder werd gedwongen te stoppen. De inzittenden van de auto’s (ongeveer zes) kwamen op hem af en begonnen te slaan tegen helm, buik en been. De motorrijder kwam hierdoor ten val en werd hierna over zijn hele lichaam geslagen en geschopt.

Op een gegeven moment zijn de mannen gestopt en weggelopen. Een van hen liep nog terug en uitte een ernstige woordelijke dreiging naar de motorrijder. Nadat de mannen weg waren, wist de motorrijder de hulpdiensten te waarschuwen. De motorrijder is door politieagenten naar het ziekenhuis gebracht.

Hij bleek meerdere kneuzingen over zijn lichaam te hebben en gekneusde ribben. Zijn motorpak, laarzen en helm waren kapot door de mishandeling. De motorrijder heeft zich tijdens het voorval kenbaar gemaakt als agent. De mishandeling duurde desondanks voort.

Op basis van een doorgegeven kenteken kon rond 04.00 uur een 22-jarige Almeerder rijdend in de Audi aangehouden worden bij zijn woning. Hij zat alleen in de auto. Zijn rol bij het voorval eerder op de avond wordt nader onderzocht. Het onderzoek naar het gebeuren en de andere betrokkenen wordt voortgezet.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van de mishandeling en personen die meer kunnen vertellen. Ook over de Opel Astra. Zij worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan bij Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.
Provincie:
Tag(s):