woensdag, 7. september 2011 - 10:38

Agente buiten functie gesteld op verdenking van rijden onder invloed

Delft

Een 41-jarige medewerkster van politie Haaglanden is recentelijk buiten functie gesteld vanwege verdenking van het rijden onder invloed.

Zij veroorzaakte 1 september in Delft in privétijd met haar scooter een ongeval en bleek daarbij onder invloed van alcohol te verkeren. Het Bureau Integriteit en Security (BIS) van politie Haaglanden is een onderzoek naar de gedragingen van de medewerkster gestart.

Integriteit
Politiefunctionarissen hebben een voorbeeldfunctie, dit geldt tijdens de uitvoering van het werk maar ook in tijdens privé situaties. Integer gedrag en correcte bejegening zijn altijd belangrijk, tijdens de politie opleiding en gedurende de politieloopbaan wordt hier ruim aandacht aan besteed. Vereist voor een politiemedewerker is integer omgaan met verkregen informatie, eigen positie, kennis en netwerken. Het schenden hiervan resulteert altijd in een onderzoek en bij ernstige incidenten wordt de betrokken politiemedewerker direct buiten functie gesteld. Het korps heeft de integriteit van politiemensen hoog in het vaandel staan.
Provincie:
Tag(s):