zondag, 24. april 2011 - 11:08

Agente gewond bij worsteling in Almere

Almere

Een agente van basiseenheid Almere Stad West zondagmorgen gewond geraakt toen bij een korte worsteling met een vrouwelijke verdachte haar vinger werd omgebogen. In het ziekenhuis werd een scheurtje in het pinkbot geconstateerd.

Rond 04.15 uur was een bestuurder tegen de vangrail op de A6 gereden. Agenten die ter plaatse kwamen hielden de bestuurder aan voor rijden onder invloed. Drie passagiers die zich recalcitrant gedroegen, bemoeiden zich met de aanhouding.

Een 21-jarige vrouw uit Almere, beledigde de agenten en belemmerde de aanhouding van de bestuurder. Hierop werd de vrouw aangehouden. In het politiebureau weigerde de vrouw mee te werken bij de insluitingsfouillering. Toen de politieagente de vrouw vastpakte ontstond een korte worsteling waarbij de verdachte de pink van de agente omboog en de politievrouw een klap in het gezicht gaf. Met behulp van meerdere agenten is de agressieve vrouw onder controle gebracht en ingesloten. De agente bleek in het ziekenhuis een breuk te hebben opgelopen en moest in het gips. Tegen de vrouw is aangifte gedaan terzake belediging en zware mishandeling.
Provincie:
Tag(s):